Geven is krijgen

Al een tijdje worstelde ik met de vraag: hoe kan ik deze donkere corona-periode wat lichter maken voor iedereen? Tegelijkertijd wou ik al lang orde scheppen in mijn spullen om wat meer ruimte te creëren thuis. Waarom die twee niet combineren dan? Zo ontstond het idee om een weggeefkraampje op poten te zetten. Op die manier zouden de kindjes, die hun vriendjes nu niet meer kunnen zien en zich wat vervelen, een speelgoedje kunnen kiezen om hen bezig te houden. Ook mijn speelgoed dat al jaren lag te verstoffen, zou de kans krijgen op een tweede leven.

Aangezien ik totaal geen geduld heb, ging ik meteen aan de slag! Zo werkt mijn hoofd nu eenmaal, een idee moet sito presto uitgevoerd worden:) Ik maakte een selectie tussen mijn speelgoed en maakte 2 stapels: bijhouden wegens emotionele waarde of weggeven. Tot mijn verbazing was veel van mijn speelgoed ongeopend. Dat deed me beseffen hoe verwend ik ben, maar het deed me ook beseffen dat ik er heel wat kindjes gelukkig mee kon maken.

Samen met mijn stiefpapa zette ik onze tuintafel buiten. Daarop installeerden we het speelgoed netjes. Aan de tafel hingen we een papier: ‘Gratis meenemen. Om deze donkere periode wat meer kleur te geven.’ Wanneer alles klaarstond voor de kindjes, deelde ik een foto in de facebookgroep van onze gemeente. Op die manier wist iedereen in de buurt waar ze moesten zijn.

Het duurde niet lang voordat de eerste kindjes langskwamen. Vanuit mijn slaapkamerraam keek ik toe hoe ze de spullen vol bewondering in hun kleine handjes namen. Hun schattige opmerkingen gingen recht naar mijn hart. Het was mooi om te zien hoeveel moeite ze hadden om iets te kiezen, en nog mooier om te zien hoe blij ze waren met datgene dat ze hadden gekozen.

Ik vind het buitengewoon zalig dat mijn speelgoed bij zoveel verschillende kindjes is terechtgekomen. ’s Avonds was ik helemaal opgeladen! Ik blikte met een voldaan gevoel terug op de vele blije gezichtjes die ik had zien passeren. Dat deed me extra beseffen: geven is krijgen. Het gevoel dat ik kreeg in ruil voor het kinderspeelgoed dat ik weggaf, was goud waard.

Liefs

Sophie

P.s. Abonneer zeker op sophiesticated.blog om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Je doet er mij een groot plezier mee, maar zeker ook jezelf!

Bedankt voor je abonnement! Je krijgt een e-mail met een link om je abonnement te bevestigen. Als je geen e-mail ontvangt, kun je contact met ons opnemen.

Een gedachte over “Geven is krijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.